Blog, CULTURE

MUSIC DIARIES

14 Apr , 2018  

aka τα αγαπημένα τραγούδια της εβδομάδας που πέρασε…

Μπορείτε να βρείτε όλα τα τραγούδια των Music Diaries στο Youtube ΕΔΏ και στο Spotify   ΕΔΏ !

Sunday _ 01/04 _
Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This
Λατρεύω αυτή τη λιλιπούτεια βρετανίδα με το εκκεντρικό ρετρό στυλ της και το έντονο eyeliner! Έχει κυκλοφορήσει 4 ολοκληρωμένα album,έχει κερδίσει Brit Award,έχει εκτίσει ως κριτής στο βρετανικό The Voice και όμως,ακόμη δεν έχει ακουστεί αρκετά στη χώρα μας. To vocal range και το πάθος με το οποίο τραγουδά για την αγάπη σε κάνουν να ανατριχιάσεις…

…Only love can hurt like this
But it’s the sweetest pain
Burning hot through my veins
Love is torture makes me more sure…

Monday _ 02/04_
Stromae – Tous Les Mêmes
Μία ακόμη παλιά επιτυχία του Βέλγου Stormae. Catchy και ανεβαστικό,με κάνει να τραγουδώ συνεχώς γγαντεβού γγγαντεβού σαν να κάνω γαργάρες…Οι στίχοι είναι γαλλικοί,οπότε δε θα προσποιηθώ πως ξέρω τι ακριβώς λέει,αλλά από το video clip καταλαβαίνω πως παρουσιάζει μία σχέση και από τις δύο πλευρές,αυτής του άντρα και αυτής της γυναίκας..

…Rendez-vous, rendez-vous, rendez-vous au prochain règlement
Rendez-vous, rendez-vous, rendez-vous sûrement aux prochaines règles…

Tuesday _03/04_
Queens Of The Stone Age – Make It Wit Chu
Γνωστοί για τους rock ήχους τους (και τραγούδια όπως το πιο πρόσφατο The way you used to do),το 2007 στο 5ο τους album κυκλοφόρησαν το κομμάτι αυτό. Πιο ρομαντικό όμως,πιο απλό..Ώσπου το 2015 o/η Virgin Magnetic Material το επεξεργάστηκε και το απογείωσε! Το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο είναι το εθιστικό guitar solo. Enjoy!

…I wanna make it wit chu,
Anytime, anywhere…

Wednesday _04/04_
Daft Punk – Instant Crush
Νομίζω πως το theme της εβδομάδας είναι η ηλεκτρονική μουσική με επικά guitar solo. Ίσως και όχι…Πάντως προς το παρόν δηλώνω  εθισμένη με αυτή την επιτυχία του 2013.Την άκουσα τυχαία σε ένα μαγαζί και έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ τον τίτλο.Και από εκείνη τη μέρα παίζει on repeat. Οι καλλιτέχνες είναι Γάλλοι,ο στίχος όμως αγγλικός..

…And we will never be alone again
‘Cause it doesn’t happen everyday
Kinda counted on you being a friend
Kinda given up on giving away…

Thursday _ 05/04_
Vinnie Maniscalco – TaKillya
O 24χρονος Αμερικάνος,πήρε το πασίγνωστο Tequila των The Champs και το μετέτρεψε σε TaKillya για τις ανάγκες της ταινίας Baby Driver!(αν δεν την έχετε δει,πηγαίνετε ΤΩΡΑ).Είναι από αυτά τα κομμάτια που σου φτιάχνουν τη διάθεση από το τρίτο δευτερόλεπτο! Γεμάτο ενέργεια,μου θυμίζει τις σκηνές που κυνηγούσε το κογιότ τον road runner!

Friday _06/04_
No Clear Mind – Dream Is Destiny
Δεν έχει στίχους..Δεν τους χρειάζεται άλλωστε…Είναι από αυτά τα κομμάτια που ζωγραφίζουν με τις νότες…Μελαγχωλικό ,ταξιδιάρικο,ονειροπώλο..ο καθένας δίνει τη δικιά του ερμηνία.Οι δημιουργοί ένα συγκρότημα από τα Χανιά! Τρεις ταλαντούχοι νέοι που μεγαλουργούν ένα μπάσο,δυο κιθάρες κι ένα keyboard.

Saturday _07/04_
Charlotte Cardin – California
Ήταν η πρώτη ειδοποίηση όταν άνοιξα το youtube. Καινούριο τραγούδι! Με τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνίας της και την ελαφρά γρατζουνιστή φωνή της, η Cardin δημιουργεί ένα ακόμη κομμάτι που θα τραγουδάμε για πολύ καιρό… (περιμένω πολλές επιτυχίες ακόμη από τη νεαρή καναδέζα με το πρόσωπο μοντέλου)

…Dancing in a light,but you’re standing
And it burns out when you’re high
But you’re standing where I’m not
In California…

 

“Where words fail, music speaks.” ― Hans Christian Andersen

Ελπίζω να σας άρεσαν ! Πείτε μου τα δικά σας αγαπημένα της εβδομάδας αλλά και τραγούδια που πιστεύετε πως πρέπει να ακούσω! ^-^

,

By  Comments are closed.