Life&Sex, MEN

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

23 May , 2017  

Πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθείς, κατά πόσο υγιή σχέση έχεις. Τα σημάδια είναι εμφανή, άσχετα αν εσύ μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις όλα και να θεωρείς, ότι συμβαίνουν σε όλες τις σχέσεις λόγω της καθημερινότητας και της ρουτίνας..

Αν όμως τα αναλύσεις προσεκτικά στο μυαλό σου, θα δεις, ότι και από την μεριά σου, αλλά και από την μεριά του συντρόφου σου υπάρχουν αρκετά σημάδια που δείχνουν, ότι η σχέση αυτή δεν είναι η ιδανική για εσένα και είναι πιθανό να έχει φτάσει η στιγμή να την τερματίσεις.

Για αυτό θα αναλύσουμε κάποια σημάδια βασικά, που είναι ικανά να σου δείξουν πως η σχέση σου δεν είναι η καταλληλότερη.

Στην αρχή της σχέσης, δεν χόρταινες το κάθε λεπτό μαζί του, πλέον δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας πέρα από τα απολύτως απαραίτητα. Δεν θέλεις να περνάς χρόνο μαζί με τον σύντροφό σου και βρίσκεις συνέχεια αφορμές να είσαι οπουδήποτε αλλού που περνάς καλύτερα. Ενώ παλιά κάνατε όνειρα και σχέδια για το μέλλον, τώρα ο καθένας σκέφτεται σαν μονάδα και όχι σαν ζευγάρι. Τα έντονα συναισθήματα που σε πλημμύριζαν, έχουν χαθεί και έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, πλέον δεν νιώθεις πια το ίδιο και αντιμετωπίζεις τον σύντροφό σου ψυχρά και απρόσωπα, σαν να είναι ένας ξένος. Έρχονται στιγμές, που για να αποφύγεις τις φωνές και τις συγκρούσεις, κάνεις συνεχώς συμβιβασμούς.

Ερωτικά πλέον δεν σε ελκύει και παύει να υπάρχει το πάθος και η ένταση που είχατε στην αρχή. Το σεξ με αυτόν τον άνθρωπο είναι λες και περιμένεις στην ουρά του ΟΑΕΔ, τόσο βαρετό, χωρίς κανένα συναίσθημα, το κάνεις από υποχρεώση, και μόλις τελειώσεις γυρνάς πλευρό και κοιμάσαι. Υπάρχει απάθεια και κούραση στο να δώσεις λύσεις στα μεταξύ σας προβλήματα. Πλέον δεν βλέπεις θετικά στον χαρακτήρα του και εστιάζεις μόνο στα αρνητικά, εκνευρίζεσαι με το παραμικρό, ακόμα και που αναπνέει σε ενοχλεί, και καταλήγεις σε έντονους καυγάδες σε καθημερινή βάση, όπου μπορεί να καταλήξει σε βίαιες συμπεριφορές με οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Παύει να υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ σας και κυριαρχεί το ψέμα. Ισως να φτάνεις σε σημείο να σκέφτεσαι την απιστία και να ονειρεύεσαι έναν άλλον σύντροφό δίπλα σου. Κάθεσαι και συγκρίνεις πρώην συντρόφους ή καινούργια πρόσωπα με την τωρινή σου σχέση που βλέπεις ότι υστερεί κατά πολύ!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρώτησες «αγάπη μου πως ήταν σήμερα η μέρα σου;»

Τώρα είναι η στιγμή που κάθεσαι και σκέφτεσαι πότε ήταν, αλλά μάλλον επειδή έχει περάσει καιρός, έχει περάσει και το ενδιαφέρον σου από τότε.

Για να φτάσεις όμως στον χωρισμό, θα πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά που ισχύουν στην σχέση σου αυτήν την στιγμή. Εφόσον όμως πιστεύεις, ότι έχεις δώσει και έχεις προσπαθήσει για την σχέση σου, αλλά εξακολουθείς να νιώθεις, ότι δεν υπάρχει κάποια βελτιώση, τότε πρέπει να τα ερμηνεύσεις, να τα αποδεχθείς, και να μην δίνεις παράταση σε μια σχέση που έχει φθαρεί..

Γιατί λοιπόν να συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν σου αρμόζει και να μην αποζητάς το υγιές, το όμορφο, το ιδανικό για σένα; Μια σχέση θα πρέπει να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σου, να συμβάλλει στην εξέλιξη σου και να σε κάνει ευτυχισμένο. Όχι το αντίθετο.. 

, , , , , , , , , , , ,

ByComments are closed.