Life&Sex, MEN

ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ Η’ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ;

25 Apr , 2017  

Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι τρελοί ο ένας για τον άλλον;

Πόσο μπορούν να αντέξουν στις προκλήσεις που καθημερινά συναντούν στο δρόμο τους; Είναι σχέσεις που ξεκινούν με απόσταση, μ’ ένα τηλέφωνο, μ’ ένα μήνυμα, με μια ματιά. Καταδικασμένες; Αγνές; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξεκινούν και με τους καλύτερους οιωνούς. Γιατί όσο και να θέλει ο ένας τον άλλον, η αλήθεια είναι, οτι δεν ήταν μαζί από την αρχή και δεν πέρασαν μαζί αρκετό χρόνο για να γνωρίσει ο ένας την καθημερινότητα του άλλου, τις μεταβολές τις ψυχολογίας του, τις γκρίνιες και τις χαρές του, τα γούστα του και τις ιδιοτροπίες του, και εν τέλει τα όρια του. Από μια αρχή μακριά; Για πάντα μακριά.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι σχέσεις

που ξεκίνησαν δυνατά και παθιασμένα και κατέληξαν να συνεχίζονται από απόσταση για κάποιον λόγο, ο οποίος συνήθως είναι εντελώς ξαφνικός. Μετακόμιση σε άλλη πόλη λόγω δουλειάς, λόγω σπουδών, λόγω οικογενειακών καταστάσεων, λόγω μεγάλης ανάγκης… Εκείνες είναι που πρέπει να αντισταθούν στη γενική άποψη ότι μια σχέση από απόσταση είναι καταδικασμένη. Εκεί φαίνεται πόσο αγαπάει και πόσο νοιάζεται ο ένας για τον άλλον. Δε ζούμε στην εποχή όπου η μόνη επικοινωνία ήταν με την αλληλογραφία. Τηλέφωνο και Διαδίκτυο αποτελούν την αρχή και το τέλος αν διαλέξεις να ακολουθήσεις μια σχέση από απόσταση.

Άπειρες ώρες στο τηλέφωνο, ναζάκια το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, βίντεοκλήσεις με το κινητό πάνω στο μαξιλάρι, μπας και νιώσεις λίγο πιο κοντά σου τον άλλον. Μπας και σου μεταφέρει λίγη απ’ την αγάπη του και την αγωνία του για τη σχέση και τη στήριξη των θεμελίων της. Εκεί θα φανεί το πόσο αγαπάει ο ένας τον άλλον, και πόσο στηρίζει τη σχέση από απόσταση.

Τα γκρίζα σύννεφα όμως, δε αργούν τις περισσότερες φορες να κάνουν την εμφάνισή τους.. Η ανάγκη του να δεις τον άλλον σε οδηγεί πολλές φορές στα άκρα. Υπερβολική ζήλεια είναι ο κυριότερος παράγοντας που καταστρέφει τη σχέση από απόσταση. Και δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Είναι θέμα απόστασης. Θολώνεις. Ο άνθρωπός σου είναι μακριά και δεν μπορείς να ξέρεις τι κάνει ανα πάσα ώρα και στιγμή. Και οχι, δεν μιλάω για έλεγχο, αυτό άλλωστε θα ήταν εξίσου κουραστικό και σε μια κανονική σχέση.

Έχουν γραφτεί ανα καιρούς άπειρα τραγούδια, στιχάκια, ποιήματα, ολόκληρα κείμενα για τη σχέση από απόσταση και τον πόνο που προκαλεί. Γιατί ναι αγαπητοί μου. Είναι πόνος, όσο χαλαρά και αν το αντιμετωπίζουν μερικοί, όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι, αν επιλέξει κάποιος σχέση από απόσταση, ας προσπαθήσει να την διατηρήσει όσο αισθάνεται τόσο ο ίδιος οσο και η σχέση του απόλυτα υγιείς. Αν κουραστεί ο ένας ή ο άλλος και νιώθει ότι πνίγεται, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τεντώνεται το σκοινί. Αγαπήστε, δώστε μια ευκαιρία στη σχέση από απόσταση, αν πιστεύετε ότι αξίζει, και αν κρατήσει, τότε όλα καλά. Αν απ’ την άλλη δεν κρατήσει, τότε σκεφτείτε τι κάνατε ή τι δεν κάνατε σωστά, για να καταλάβετε αν μπορείτε ή δεν μπορείτε να δώσετε ευκαιρία σ’ αυτού του είδους τη σχέση.

, , , , , , , , , , ,

ByComments are closed.