ORIGINAL

Πρόκληση #1 : Βροχή

11 Sep , 2016  

Αλοχα readers,

Ξυπνώντας σήμερα, άκουσα κάτι παράξενους ήχους από το παράθυρο μου. Αναγκάστηκα λοιπόν να πάω να δω τι είναι. Και όπως φαντάζεστε, ναι, ήταν μια ωραιότατη βροχούλα (την λες και καταιγιδούλα αλλά μην γίνω πάλι υπερβολικός). Αμέσως από το μυαλό μου πέρασε η σκέψη “ωχ έχω να κάνω ένα σωρό δουλειές!” 

Μετά από λίγο όμως μου ήρθε μια τρελή ιδέα να σας δείξω την πόλη μέσα στην βροχή, ταυτόχρονα με τα ρούχα που επέλεξα να φορέσω έτσι ώστε να μην με ενοχλήσει καθόλου η βροχή.

Όταν επέλεξα την Λιθουανία για Erasmus, είχα έρθει σε επαφή με την μέντορα μου, η οποία το πρώτο πράγμα που μου είπε, όταν μου έστειλε στο Facebook, ήταν “πάρε αδιάβροχο”. Εγώ, ο κλασσικός καλοκαιρινός Έλληνας, έμεινα λίγο άφωνος και την ρώτησα “γιατί όχι ομπρέλα;” Η απάντηση εν τέλει, κάπως προφανή – η ομπρέλα είναι μάλλον άχρηστη όταν φυσάει και ταυτόχρονα δεν βολεύει στα ψώνια. Έτσι λοιπόν  με το που ήρθα στην Λιθουανία επισκέφτηκα ένα εμπορικό κέντρο και πήρα αυτό το αδιάβροχο – η τιμή του προσιτή όσο δεν φαντάζεστε.

2016-09-03-01.25.07-2-compressor

Η δεύτερη κουβέντα που μου είπε η μέντορας μου ήταν “μποτάκια”. Ε εκεί και αν έμεινα άφωνος, απαντώντας “μα είναι αρχές Σεπτέμβρη!” Και πάλι η μέντορας είχε δίκιο. Ευτυχώς, η καλή Ελληνίδα μανούλα είχε πετάξει μέσα στην βαλίτσα και κάτι μποτάκια!

2016-09-03-01.25.06-2-compressor
Όπως βλέπετε το αδιάβροχο είναι διάφανο, τα μποτάκια καφέ και η μέρα είναι βροχερή. Οπότε έχω δυο – τρεις επιλογές χρωμάτων στο μυαλό μου: η πρώτη επιλογή είναι μαύρο (πάλι), αλλά όχι, λέω να φορέσω κάτι πιο έντονο. Η δεύτερη επιλογή είναι καφέ, αγαπημένο χρώμα, το οποίο θα δείτε, ότι το επιλέγω αρκετά συχνά ειδικά για χαλαρά κοκτείλς. Η τρίτη επιλογή, που μου έκανε και το κλικ, ήταν ένα από τα πλεον φθινοπωρινά χρώματα, δηλαδή το μπορντό και οι αποχρώσεις του.

Επέλεξα λοιπόν ένα ωραίο πουκάμισο, του οποίου το ύφασμα είναι βαμβακερό (μην κρυώσω κιόλας εδώ στα ξένα), συνδυασμένο με ένα παντελόνι στην αγαπημένη μου απόχρωση (ναι, σωστά μαντέψατε: μαύρο). Συμβουλή: όταν θες να φορέσεις πουκάμισο έξω από το παντελόνι και θες να το κάνεις πιο casual, επίλεξε κάποιο skinny jean. Ετσι το στυλ θα δείχνει κάπως πιο skate, ειδικά αν το πουκάμισο είναι λίγο πιο μακρύ (μην το παρακάνεις, δεν είσαι raper του 90!). 

H τέλεια επιλογή για παπούτσι θα ήταν ένα μπορντό παπούτσι τύπου vans, αλλά βρέχει. Οπότε, μποτάκια for the win!!

Αξεσουάρ. Δώσε λίγη βάση. Το στυλ είναι αρκετά casual για καπέλο, οπότε θα ήταν καλή μια τσάντα backpack στην απόχρωση του μπορντό.

Χρήσιμο tip για ερασμίτη: Δεν χρησιμοποιούν τσάντες πλαστικές στα σούπερ μάρκετ χωρίς χρέωση, οπότε η χειραποσκευή είναι ότι πρέπει για να βάλεις τα ψώνια σου και ταυτόχρονα μπορείς να την σκεπάσεις με το αδιάβροχο σου.

Αυτό λοιπόν είναι το ντύσιμο που θα επέλεγα σε μια βροχερή μέρα στο Vilnius .

2016-09-03-01.25.04-2-compressor
Και τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή που θα σου παραθέσω μερικές φωτογραφίες από το βροχερό Vilnius, το οποίο είτε το πιστεύεις είτε όχι είναι πανέμορφο συννεφιασμένο!

Παρατηρώ τους ανθρώπους, απίστευτα συνηθισμένοι στις βροχές, μιας και οι περισσότεροι είναι άνετοι και χαλαροί κάτω από την βροχή,  ενώ εγώ ο τρελός με το αδιάβροχο έτρεχα να μην βραχώ, αλλά damn!δεν βρέχεσαι με το αδιάβροχο!2016-08-30-01.35.33-2-compressor

Black for the suit , White for my life !

, , , , ,

By  
Black for the suit , White for my life !Comments are closed.