Blog, feelings, THOUGHTS

ΠΟΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ;

26 Apr , 2018  

Πόση αναμονή χωράει στον έρωτα; Για πόσο η καρδιά σου μπορεί να περιμένει τον έρωτα; Ή μήπως αυτό που περιμένει στην αίθουσα αναμονής είναι το μυαλό κι όχι η καρδιά; Και για πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να πατήσεις pause σε όλα για να περιμένεις αυτό που διακόπηκε τόσο απότομα; Πότε λες αρκετά; Βασικά, λες ποτέ αρκετά ή απλώς απομακρύνεσαι και περιμένεις υποσυνείδητα συνεχίζοντας τη ζωή σου;

Κάποιες φορές το παραμύθι που ζεις τελειώνει άδοξα και το κακό με όλο αυτό είναι ότι πάντα ένας από τους δύο νιώθει ακόμη. Δυστυχώς όταν σου ζητάει να το τελειώσετε δεν μπορείς να κλείσεις το διακόπτη των συναισθημάτων σου άμεσα. Δεν υπάρχει άλλωστε τέτοιου είδους διακόπτης. Και μένεις μουδιασμένος με ένα γιατί να σου τρώει τα σωθικά και οπλίζεσαι με ένα πείσμα. Πείσμα για να πείσεις τον άλλον να νιώσει ξανά, να του θυμίσεις τι ένιωσε για εσένα και πόσο όμορφο ήταν αυτό που είχατε… Αυτό από το οποίο έφυγε σα λιποτάκτης. Άλλωστε, ένας πόλεμος είναι ο έρωτας κι αυτός που παραιτείται ενώ νιώθει ακόμη, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν απλό λιποτάκτη. Ένα δειλό!

Όμως δεν είναι ό,τι πιο έυκολο στον κόσμο να κάνεις κάποιον να νιώσει. Βλέπεις όταν το τέλος έρχεται από το πουθενά, πίστεψέ με, αυτός που το ζήτησε το πάλεψε καιρό μέσα του, το συζήτησε με τον εαυτό του και πήρε αυτήν την απόφαση όντας σίγουρος για αυτό. Επομένως είναι πολύ δύσκολο να του αλλάξεις γνώμη. Θα τολμούσα να πω πως είναι ακατόρθωτο. Έχει πείσει τον εαυτό του πως το τέλος έχει έρθει και δεν αλλάζει γνώμη. Δεν αλλάζει είτε επειδή όντως μέσα του τελείωσε, ή -ακόμα χειρότερα- λόγω εγωισμού. Δεν μπορεί να παραδεχτεί σε εσένα -και κυρίως στον εαυτό του- ότι έκανε λάθος, ότι δεν μπορεί χωρίς εσένα και για αυτό σηκώνει άμυνες και απομαρύνεται. Είναι διατεθιμένος να σε κάνει να τον μισήσεις ώστε να πάψεις να προσπαθείς, γιατί δεν ξέρει για πόσο θα μπορεί να σου αντιστέκεται, για πόσο δηλαδή θα μπορεί να υποστηρίξει την απόφασή του πρώτα σε εσένα κι έπειτα σε εκείνον.

Κι εσύ επιμένεις! Προσπαθείς για δυο, νιώθεις για δυο, παλεύεις για δυο, αλλά είσαι μόνος. Ο έρωτας υποτίθεται κάνει τους δύο να δρουν σαν ένας κι όχι τον έναν να δρα για δύο! Αλλά εσύ δε νοιάζεσαι για όλα αυτά. Τον θέλεις πίσω και θα παλέψεις για αυτό κόντρα σε όλους όσους σου λένε να παραιατηθείς, κόντρα σε εσένα που κουράζεσαι και κόντρα σε όλους τους τοίχους που υψώνει γύρω του για να μην μπορείς να πλησιάσεις! Και κάθε φορά που σου δίνει την ελάχιστη ανταπόκριση νομίζεις πως είσαι πιο κοντά του, πιστεύεις ότι έριξες κάποιο τείχος και βρίσκεσαι πιο κοντά στο κάστρο, αλλά δεν είναι έτσι! Ανταποκρίνεται ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει και πολλά! Όντως νιώθει για εσένα κι αυτό το ήξερες και δεν το αρνείται ούτως ή άλλως, όμως δεν είναι διατεθιμένος να γυρίσει. Έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό κι όσο κι αν βλέπεστε ή μιλάτε, όσο κι αν σε αγκαλιάζει όπως πριν δε θα γυρίσει. Πρέπει να το χωνέψεις.

Σιγά σιγά αλλάζεις… Έχεις εξαντληθεί, έχεις κουραστεί, δεν έχεις πολλές αντοχές. Όσο κι αν θέλεις να το κρύψεις φαίνεται στα μάτια σου, στο ψεύτικο χαμόγελό σου, στον τρόπο που συνυπάρχεις στις παρέες σου… Δεν είσαι ο εαυτός σου πλέον, αλλά έχεις γίνει η σκιά του. Κι όμως δε σταματάς. Βρίσκεσαι στο πάτωμα και κλαις ενώ ακόμη χτυπάς την πόρτα του με όση δύναμη σου έχει απομείνει κι αυτός σε κοιτάζει πού και πού από το ματάκι. Κάποιες φορές ανοίγει την πόρτα του, αλλά χωρίς να βγάλει το σύρτη. Κι εσύ φροντίζεις να μαζέψεις τα ψίχουλα που σου πετάει για να μπορέσεις να αντέξεις λίγο ακόμη. Πότε όμως είναι αρκετή η αναμονή; Πότε πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις; Πότε λες “ΦΤΑΝΕΙ”; Δεν ξέρω, αλήθεια! Νομίζω πλέον μένεις στο δωμάτιο της αναμονής όχι επειδή νιώθεις, αλλά επειδή το μυαλό σου δεν μπορεί να το δεχτεί πως τελειώσατε. Ναι, από κάποια στιγμή και μετά δε μένει η καρδιά, αλλά το μυαλό που αρνείται και πεισμώνει. Και στο τέλος, όταν δεν αναγνωρίζεις τι έχεις απογίνει αποφασίζεις ότι ο χρόνος αναμονής σου τελείωσε. Και φεύγεις… Με το κεφάλι ψηλά και την καρδιά χίλια κομμάτια!

“She lives in a poem.”

, , , , ,

By
"She lives in a poem."Comments are closed.