Life&Sex, MEN

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ

19 Apr , 2017  

Σήμερα θα αναλύσουμε ένα θέμα το οποίο είναι για όλους πολύ γνώριμο από την μια, αλλά και πολύ ενδιαφέρον από την άλλη.. Αφορά τις ερωτικές σχέσεις, τις ομορφιές που μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτήν αλλά και κάποιες δυσκολίες!

Όλοι ονειρευόμαστε να έχουμε μια όμορφη, υγιή σχέση και να μπορούμε να πετύχουμε διάφορους τρόπους επικοινωνίας, ώστε να μην απομακρυνόμαστε από τον άνθρωπο που θέλουμε να έχουμε στην ζωή μας. Για να φτάσει κανείς όμως μέχρι εκεί θα πρέπει ήδη να γνωρίζει ότι πλέον δεν θα νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τον άνθρωπο που είναι μαζί του και τον συντροφεύει.

Έπειτα, σε μια σχέση, το πιο απαραίτητο από οτιδήποτε άλλο είναι να μάθει κανείς κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα του ατόμου που τον ενδιαφέρει, τα ”κουμπιά” του, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο δε. Από προσωπικές συζητήσεις με φίλους, έχω καταλάβει το εξής: όταν δείχνουμε υπερβολικό ενδιαφέρον για το ταίρι μας σε σημείο “πιεστικό”, που να καταλήγει σε ακραίες εκδηλώσεις ζήλειας ή ανάκρισης, τότε μάλλον η επικοινωνία κάπου έχει χαθεί..  Ξέρω έχεις φουντώσει και έχεις ανεβάσει πίεση αλλά είναι η αλήθεια, δέξου την να πάμε παρακάτω.

Η ζήλεια για εμένα είναι ένα μικρό τερατάκι ,

που μπαίνει ανάμεσα στην σχέση ενός ζευγαριού και μπορεί από μια μικρή και απλή αναστάτωση, να φτάσει σε σημείο να την καταστρέψει. Γι’αυτό λοιπόν, πολλές φορές κάθομαι και εκλογικεύω κάποια πράγματα και καταστάσεις, προσπαθώντας να μην με κυριεύει και να με καθοδηγεί η “αρρωστημένη” ζήλεια.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ: Μην κάνεις το λάθος και επιτρέψεις να παίζει με το μυαλό σου αυτό το συναίσθημα, και πότε μην συγκρίνεις ανθρώπους με κάτι που είχες στο παρελθόν. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός.

Είναι νομίζω και η ώρα να πούμε και κάποια όμορφα πράγματα,

που γίνονται μέσα σε μια σχέση ή πως ξεκινά μια σχέση. Αξέχαστη η στιγμή της πρώτης γνωριμίας, του πρώτου ραντεβού.. Εκείνο το άγχος που είχες μέχρι να έρθει, στο σημείο που δώσατε ραντεβού. Τα δευτερόλεπτα που περνούν, και οι εικόνες μέσα στο μυαλό σου πριν το πρώτο σας φιλί, όταν η καρδιά σου κοντεύει να “εκραγεί” από τους χτύπους, το χαμόγελο που δεν μπορείς να το ελέγξεις και το έχεις μόνιμα στο πρόσωπο σου, τα ασταμάτητα φιλία και οι αγκαλιές σε σκοτεινά δρομάκια ..

Νομίζω πως ξέφυγα λίγο.. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας, και να πούμε κάτι πιο ουσιώδες. Ένα σημαντικό θεμέλιο πέρα από τον έρωτα και την αγάπη, είναι ο αμοιβαίος σεβασμός που σημαίνει ότι αποδέχομαι την προσωπικότητα του άλλου, τις διαφορές που σίγουρα θα έχει, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Όλα αυτά όμως για να γίνουν, θα πρέπει να υπάρχει θέληση, κατανόηση και από τις δύο πλευρές, αγάπη, ενδιαφέρον, αφοσίωση και στα καλά και στα κακά, να υπάρχει εκείνο το χάδι, το χαμόγελο και η ζέστη αγκαλιά..

Μερικές φορές φαντάζει δύσκολο

να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα μας αγαπήσει, και να θέλει να αγαπηθεί από εμάς, το πρόσωπο αυτό που θα θέλει να γίνει σχέση μας. Θα πρέπει όμως και εμείς, για να πραγματοποιηθεί αυτό, να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας. Να μην βγάζουμε απωθημένα και κακές συμπεριφορές από προηγούμενες σχέσεις. Να είμαστε μέσα μας έτοιμοι για μια σχέση με έναν καινούργιο άνθρωπο, γιατί όπως είπαμε και πιο πάνω κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει τις δικές του αξίες!

, , , , , , , , , , , , ,

ByComments are closed.