ORIGINAL

Αντρική περιποίηση , Aπόψεις και Συμβουλές !

5 Oct , 2016  

 

Αναγνωστάκια μου ,

Σήμερα θα μπω στα βαθιά και θα γράψω για ένα θέμα που μπορεί να σας κάνει να αναθεωρήσετε για πράγματα που θεωρούσατε δεδομένα .Το ζήτημα λοιπόν είναι η αντρική περιποίηση . Θα ξεκινήσω από τα μαλλιά και θα καταλήξω στο πρόσωπο . Δηλαδή, στα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος σε εσάς .

Το Μπαρμπέρικο.

Λοιπόν, εδώ και μερικά χρόνια παρατηρούμε ότι έχει υποχωρήσει το ταμπού για την  αντρική περιποίηση μαλλιών . Είναι εφικτό να το παρατηρήσει κανείς από τα εκατοντάδες μπαρμπέρικα με τα χιλιάδες ραντεβού κάθε μήνα . Από την προσωπική μου εμπειρία έχω να παραθέσω το εξής . Αν πας μια φορά σε ένα καλό μπαρμπέρικο μπορεί να πονέσει κάπως η τσέπη σου αλλά σίγουρα θα το ξανά επισκεφτείς  . Φρόντισε όμως να επιλέξεις κάποιο  “ αυθεντικό “ μπαρμπέρικο. Αλλιώς η διαφορά θα είναι μικρή από ένα απλό κομμωτήριο .

Θεωρώ τα μπαρμπέρικα καλύτερα όχι μονό για το style  που δίνουν στα μαλλιά σου με τα σβησίματα και τις ωραίες γραμμές . Αλλά και γιατί , είναι μια αντρική συνήθεια που δείχνει σε όλους εμάς τους άντρες ότι , το να περιποιούμαστε είναι κάτι που μπορεί να μας δώσει ένα “κλικ” αυτοπεποίθησης . Για να επιστρέψω στα δικά μου , στην Λιθουανία τα μπαρμπέρικα δεν έχουν τίποτα να χάσουν από της Ελλάδας . Εδώ είναι δύο δικές μου φωτογραφίες από δύο μπαρμπέρικα το ένα στην Αθήνα και το άλλο στην Λιθουανία .Όπως μπορείς να δεις τα κουρέματα είναι εκτελεσμένα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Processed with VSCO

(λιθουανία)

 

2016-10-02-06-16-30-1-compressor

(ελλαδα)

Κρέμα καθαρισμού.

Επόμενο θέμα της αντρικής περιποίησης: “πρόσωπο “! . Θα σας εξηγήσω την δική μου προσωπική γνώμη και θα σας δείξω τι χρησιμοποιώ . Θα χαρώ να ακούσω νέες ιδέες και απόψεις για νέα προϊόντα. Λοιπόν, αρχικά ,κρέμα καθαρισμού ! . Το πρόσωπο μας εκτίθεται καθημερινά σε σκόνη και άλλα βλαβερά χημικά συστατικά της ατμόσφαιρας . Αν δεν το καθαρίσεις όλα αυτά θα εισχωρήσουν στους πόρους του δέρματος σου . Το αποτέλεσμα αυτού;  τα γνωστά σε όλους σπυράκια . Εγώ χρησιμοποιώ αυτό το gel καθαρισμού της ducray . Έχω να ομολογήσω ότι όντως το πρόσωπο μου κάνει πάρτυ κάθε φορά που το βλέπει .2016-10-02-09-38-56-1-compressor-1

 

Αφρός ξυρίσματος.

Οκ, δεν έχω μούσια ,αλλά ξυρίζομαι και εγώ. Είναι καλό να χρησιμοποιείς  αφρό ξυρίσματος με κύριο συστατικό κάτι “θρεπτικό” για το δέρμα σου . Για παράδειγμα aloe vera  . Η aloe είναι ένα φυτό με αρκετές θετικές επιδράσεις στο πρόσωπο σου . Μπορείς να την βάλεις ακόμα και στην διατροφή σου και πίστεψέ με θα δεις  διαφορά (μην φάτε τον αφρό , πάρτε το φυτό )

.2016-10-02-09-38-08-1-compressor

Refreshing , after shave.

Μετά το ξύρισμα συνήθιζα να χρησιμοποιώ ένα after shave –ενυδατική  με κύριο συστατικό την aloe. Γενικά αποφεύγω τα κλασσικά after shave . Με μεγάλη έκπληξη , ανακάλυψα στο super market της Λιθουανίας ένα refreshing με aloe . Τόσες φορές που την έχω αναφέρει νιώθω ότι ίσως και να είμαι εθισμένος . Οταν το χρησιμοποίησα ένιωσα ότι δρόσισε το πρόσωπο μου και ταυτόχρονα ότι μου άνοιξε τους πόρους . Αυτό το προϊόν(όπως και το gel καθαρισμού ) μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και εσείς με τα πυκνά μούσια . Η μορφή του είναι υγρή και εισχωρεί μέσα στο δέρμα . Όπως επίσης, μπορείτε να το βάλετε μετά τον καθαρισμό σας.

Processed with VSCO with c1 preset

Ενυδατική.

Θα συνεχίσω με τις υπερβολές μου τώρα . Ναι ξέρω είμαι 20, και το να βάζω ενυδατική ίσως ακουστεί περίεργο. Αλλά ,αυτά είναι επιλογές ή ανάγκες. Για παράδειγμα ,το δέρμα μου είναι αρκετά ευαίσθητο  και γεμίζει κοκκινίλες με τον ήλιο με το κρύο και με τα πάντα . Μια από τις λύσεις στο πρόβλημα αυτό είναι μια ελαφριά ενυδατική κρέμα . Έτσι απλά θα “ξεκουράζεται” το δέρμα σου  .

.2016-10-02-09-38-57-1-compressor

Κρέμα ματιών .

Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ αν δεν ήμουν εράσμους . Που σημαίνει λιγότερος ύπνος απο το φυσιολογικό=μαύροι κύκλοι . Όλοι  μισούμε τούς μαύρους κύκλους και όλοι θέλουμε να τους ξεφορτωθούμε!.Όποτε ή κοιμάσαι περισσότερο (είναι το πιο λογικό ,αλλά και το πιο δύσκολο) ή ξεκινάς και κρέμα ματιών .

.2016-10-02-09-38-59-1-compressor

Τώρα όμως πρόσεξε καλά γιατί θα σου παραθέσω εδώ στο WMDN το μεγαλύτερο μυστικό για την αντρική περιποίηση που έχεις ακούσει !! ΝΕΡΟ !!. Πιες νερό ,πιες όσο περισσότερο μπορείς !Μην ξεχνάς να έχεις ένα μπουκαλάκι την ημέρα μαζί σου. Bάλε και ένα λεμονάκι μέσα ,ειδικά αν πίνεις αρκετό αλκοόλ ,και κάνε κάθε μέρα την αποτοξίνωση σου !

Black for the suit , White for my life !

By  
Black for the suit , White for my life !


Comments are closed.